Stilla dagar…

 

Igår klappat en katt idag mottagit mina matkassar vid ytterdörren.

Livet står stilla när man vid hög ålder inte har så många måsten. Inga målarkurser inga inbokade läkarbesök. När man har det så lugnt kommer många tankar över en om händelser och människor man mött under årens lopp.

Dödsannonser dyker upp i lokaltidningarna om människor jag en gång umgåtts med när man var ung och hade familj. Upptäckte att B hade dött. Hon hade två barn, flickor och jag och mina barn, flickor trivdes att vara tillsammans. B och hennes man håll ihop sitt äktenskap i över 60 år.  Så mycket minnen som samlats i min ”minnesbank”

I huset där jag bor har F varit tvungen att flytta till ett trygghetsboende i Karlshamn. F och jag hamnade i lägenheterna bredvid varandra för elva år sedan. Nu vid 78 års ålder har hon blivit sjuk och är tvungen att flytta p g av trapporna, vi har ingen hiss i huset. Jag är 83 år… undrar hur länge jag kan bo kvar här.

I morgon har jag bokat tid i vår toppmoderna tvättstug. Det betyder att jag måste gå i trapporna = tre stycken med 19 trappsteg i varje trappa detta för att klara min tvätt.

1) Springa ner med tvätten för att lägga den i tvättmaskinerna. Sedan upp igen till min lägenhet.

2) Gå till källaren för att hänga upp tvätten i ett torkskåp. Sedan upp i lägenheten igen.

3) Springa ner o mangla och stryka sedan upp i lägeheten igen.

Så sex gånger…men jag klarar det.

Katten som jag mötte på gatan under gårdagen. Katten är mitt favoritdjur så det var ljuvligt att få klappa den. Märkligt att katten klarar alla bilar som finns i centrum av staden.

 

.

Skriv en kommentar