Rysk förrätt som höjer stämningen direkt – när man har en bjudning

På 1970-talet fick jag tips om denna ryska förrätt.

Sedan dess har jag utnyttjat detta tips, vid lämpliga tillfällen.

Prova!

Jag försäkrar att stämningen stiger direkt vid matbordet, medan man väntar på huvudrätten.

.

Honung (flytande), Creme fraiche och saltgurka.

På 1970-talet var det svårt att få tag i saltgurka, men med denna explosion av invandring från olika länder, ja, då ingår saltgurka i vanliga matvarubutikers sortiment.

Till detta ett glas renat/brännvin.

Gammal rysk sed, hör också till, att man kastar brännvinsglaset bakom ryggen på sig själv, efter att man tömt glaset. Men denna sed har jag inte infört. Jag är alldeles för rädd om mina saker för att göra något sådant. Glaset går ju sönder när man slänger det på detta sätt.

 

.

Kommentarer

  1. Det skall provas!

Kommentering avstängd.