Längtar till 1970-talets mode

 

1975-års klänningTitta på denna bild från Damernas Världs tidning från 1975 – ja, då förstår Ni vad jag menar – detta rymliga och vackra mode.

Jag köpte klänningen och jag bar den så mycket att jag slet upp den. På den tiden arbetade jag i polisuniform så det var en glädje att få klä sig i denna snygga klänning på min fritid.

Jag önskar att detta mode kommer tillbaka, jag vill ha rymligt mode och lagom längd d v s att klänningen täcker knäna. Det kallar jag kvinnligt.

Nu för tiden och några år tillbaka så skall ju klänningarna se ut som långa blusar och att man då måste ha leggings.

Nej, det är inget mode som passar mig!

Byxdress 1970-taletJag kan längta till att kunna bära en sådan byxdress som jag burit – nej, det går inte – jag har inte den figuren längre – är alldeles för mullig. Det är bara att acceptera trivselkilona som har trillat på en på äldre dar. Plus acceptera att håret är helt grått numera.

Mitt ordspråk är ju: Det kunde varit värre

.

.

Kommentarer

 1. Kerstin Frithiof

  Go´morron Marjatta..

  Läste din artikel om 70-talsmodet och att du längtade tillbaka till det..
  Tänk, med mej är det precis tvärtom.. Jag avskydde det då, och har ingen som helst önskan att få tillbaka det..

  Jag trivdes bättre på 80-talet.. Axelvaddarna (l a g o m stora) gillade jag.. Ser nämligen ut som en pilsnerflaska.. Färgglatt var det också, om man bortser från dom värsta överdrifterna i pastellblått och puderrosa..

  Faktum är, att folk var bättre klädda för lite längre tillbaka tiden.. Det är roligt att titta på gamla filmer och se hur välklädda skådespelarna var..

  Numera tycks vad som helst vara tillåtet.. Gympadojor och jeans i alla sammanhang.. Och skrynkliga skjortor på herrarna.. Damerna är faktiskt lite mera noga med hur dom ser ut..

  Det var lite gnäll på morronkvisten..

  Förresten:
  Det har startats en n o r j e g r u p p på facebook.. ”Du vet att du kommer från Norje om”..

  Morronhälsningar
  Kerstin

 2. Hejsan Marjatta! Jag gillade också modet den gången. Det var mer kvinnligt än idag. I dag har jag jättesvårt att få tag på kläder som jag gillar. Allt är för trångt och för tråkigt!

 3. Dorrit Fredriksson

  Så mycket fina bilder, vad energisk du är. Själv älskade jag slutet på -40 talsmodet då Diors New Look kom med kjolar långt under knäna. Numera vet man eg inte vad som är nytt och mode. Eller så beror det på att jag inte mera orkar ta mig in till stan till affärer. Men uppiggande är det om man hittar något.

Kommentering avstängd.