Idag en tråkig kall sommardag, då måste man pigga upp sig med att baka en rulltårta

.

Kom på idag att det var länge sedan jag bakade en rulltårta.

Hela vintern har jag haft ”halvtidsjobb” och då har det inte blivit tid att baka någon god kaka.

Fyra förmiddagar i veckan har jag lämnat bostaden för att jobba ute på stan, med målning och att anordna ett museéum.

.

Kall sommarsöndag idag då blev det ett rulltårtebak.

.

Hemlagad björnbärssylt från Norje.

Paret som köpte mitt hus ger mig alltid som gåva olika sylter som de gjort.

Jättegott till en rulltårta.

.

Smält smör penslas smörpapperet till bakplåten.

.

Ägg och strösocker vispas till en fluffig smet.

.

Färdigvispat.

Sedan i med potatismjöl, vetemjöl och bakpulver.

.

Färdiga smeten hälles ut på bakplåten med bakplåtspapperet.

.

En bakhandduk med sockrat smörpapper, här skall den nygräddade rulltårtan hamna efter att ha gräddats i 5 minuter i ugnen.

.

Här rulltårtan färdiggräddad, jag har tippat över den på det sockrade smörpapperet.

.

Björnbärssylten snabbt på…

.

Här är rulltårta hoprullad i smörgåspapperet.

.

Så här blev den…

.

Sååååå god…

.

.

Kommentarer

  1. Kerstin Frithiof

    Mums.. D e n kakan ser god ut..
    Lilla hunden hälsar, och det gör grannens svartnosade katt också..
    Kerstin i Norje

  2. mums. 100 år sedan jag har smakat rultårta.

Kommentering avstängd.