Våffelbak i polishuset i Karlshamn

Idag – 25 mars 2014 – är det våffeldagen.

.

ateljetitoff copyright Våffelbak i polishuset Karlshamn 1970Marjatta Titoff

.

 Fotot här ovan har jag våffelbak i Karlshamns polishus år 1970.

I full uniform, polisnylonskjorta med bröstfickor och polisens metallknappar till att knäppa fickorna med. Polisens axelklaffar, som man satte fast i polisskjortan.

Polisslipsen var en s k färdigknuten slips med en ”metallhake” som man hakade på polisskjortan. Tidigare hade vi till uniformen en vanlig slips som knöts på ett vanligt sätt – jag lärde mig aldrig att knyta en slips när jag hade den runt halsen – jag fick alltid knyta min slipsknut runt ena låret och sedan trä den färdigknutna slipsen över huvudet.

Detta med vanliga slipsar togs bort p g a att en polis höll på att bli kvävd av sin egen slips. Det var vid ett omhändertagande som ”kolingen” tog tag i slipsen och drog till så att polismannen höll på att kvävas. Efter den händelsen blev det färdigknutna slipsar med en liten ”metallhake”. Väldigt praktiskt.

Nu år 2014 tror jag inte att uniformerad polispersonal har någon slips som ingår i polisuniformen. Jag vet inte säkert, eftersom jag har varit borta från polisyrket i så många år.

.

.

.

Kommentering avstängd.