Under gårdagen: En fylld dag för en gamling…

.

Regn regn i mängder på förmiddagen – torsdag – men jag måste ut för att göra ärenden som måste göras. Numera har jag sällan några ”måsten” men under gårdagen hade jag.

Bilden ovan visar att regn har samlats i stora vattenpölar på min loftgång. Jag var tvungen att leta fram mina röda gummistövlar och dra på dem, istället för svarta läderskor. Varm skön stickad mössa och paraply fick jag också ta fram.

Första anhalten i regnet blev hos fotvården.

580 kronor – besök hos frissan koster 600 kronor. Mår inte fötterna bra = ja då syns det i ansiktet. Likadant med håret trivs man inte med frisyren= ja, då märks det i ansiktet.

.

Därefter gick jag i regnet till min vårdcentral. För att få min spruta mot Covid-19.Gick snabbt inte många gamlingar ville tydligen inte ut i regnet för sprutan.

.

Restaurangbesök var bestämt med mitt ”extra” barnbarn Josefin. Har man som jag mina nära och kära långt utanför där jag bor känns det fantastiskt att ha blivit bekant med en sådan ung kvinna som är lätt att umgås med.

Vi båda genade över kyrkogården och sedan vidare till restaurangen vid Drottninggatan.

Jag fick tillfälle att visa Josefin Askgravlunden som anlades för några år sedan på kyrkogårdens sydöstra hörn. Jag såg nu att ett 30-tal namnskyltar fanns på de vackra träpelarna.

Jag gjorde ett reportage om Askgravlunden för nåra år sedan.

KLICKA HÄR

.

Restaurangbesök med Josefin – denna lättsamma unga kvinna – roligt för mig att slippa äta med gamlingar på ett äldreboende.

.

Lättsamma Josefin – TACK Josefin för att du förgyllde min torsdag.

Jag själv denna regniga torsdag…

 

.

Kommentering avstängd.