Trähäst som väcker minnen…

.

På Sikö auktioner fann jag en likadan barnträhäst som jag lekte med som barn.

Klicka in Er på Sikö auktioner  HÄR

Bild: Sikö

Jag var i femårsåldern när jag fick en sådan trähäst att leka med. I mindre utförsbackar kunde den rulla några meter. När jag sedan själv fick barn ja då kunde jag plocka fram trähästen och även de tyckte om den.

Tyvärr glömdes den ute i regnet och trähästen blev så skadad att den fick kastas.

Nu när jag återser den på Sikös hemsida minns jag att mina fostertanter skulle på begravning i Mörrums kyrka. Det var deras mammas bror som hade dött. Han bodde i Vekerum i släktgården som deras mamma även växt upp i.

Men problemet var att de måste ordna barnvakt åt mig. Det blev deras svägerska Elsa som bodde tvärs över vägen. Det var Elsa som köpt trähästen till mig. Hon ville inte att jag skulle bli ledsen när mina fostertanter lämnade bort mig. Det blev bra, jag har inget minne över att jag blev ledsen och grät.

Jag tror att det var BRIO i Osby som tillverkade barnträhästen.

 

.

Kommentering avstängd.