Tänker mycket på min mamma – hur hemsk hennes flykt från Karelen var…

.

Människor flyr kriget från Ukraina. De bär på sina tillhörigheter i resväskor, ryggsäckar och kassar.

Min mamma hade ingen resväska eller kassar, hon bar sina tillhörigheter i ett sängöverkast, som hon knöt ihop. Det viktigaste i det knytet var familjens fotoalbum. Skall försöka att finna fotot på sängöverkastet, som jag vet att det finns i ett av mina album. Hitter jag det kommer jag att lägga ut det på min blogg.

………..

MSB:s häfte som alla hushåll fick i brevlådan för inte så länge sedan.

…..

Försvarsmaktens häfte från 1961 har jag någonstans i mina gömmor. Skall leta upp det. OM KRIGET KOMMER var namnet på häftet då.

Min ”krigsbricka” har jag letat upp idag. Alla fick en sådan id-bricka år 1961.

Jag bodde år 1961 i Norje.

 

.

Kommentering avstängd.