Surdegsbröd = GOTT men sådan tid att göra…

.

I dessa pandemitider har man så gott om tid eftersom man inte kan leva som man vill.

Jag beslöt mig då för att prova att göra surbrödslimpor. Hittade ett recept över nätet.

Ack… så krångligt!

Tog så mycket tid från mig av denna passning och hålla reda på dagarna och timmarna i jästiden.

Jag vet, att nu när jag har surdegen är det enklare och tar mindre tid. Nej… jag vill inte baka surbröd mer. Bättre att baka bröd som jäst i kylskåpet över natten. Så får det bli i fortsättningen och sedan köpa ute i handeln surdegsbakat bröd.

.

.

Blandat mjöl och vatten i en burk, låt stå i rumsvärme i 3 dygn Rört om i burken varje dag. Denna passning…På tredje dagen fyll på med mjöl och vatten låt stå i 3 dygn.

.

Gör en deg! Låt stå i 12 timmar = denna passning…

.

Äntligen klar att lägga degen i en brödform. Jäsa i 3 timmar = denna passning av tider….

.

.

.

.

.

Gott!

.

Nu när jag hade en surdeg beslöt jag mig att göra ett ljust bröd. Denna gång valde jag att använda bakplåtspapper istället för att smörja brödformen.

.

.

.

Blev bra!

Men nej… jag vill inte göra om det!

 

.

Kommentering avstängd.