Sagan om Herr Rönnerdahl…

.

Det var en gång en katt som var så vacker, att den blev utvald till att bli en s k sommarkatt. När sommaren tog slut, sattes katten ut i skogen/Nytorpet, utanför Karlshamn. Där kunde han dött… men så kom DEN GODA FEN Kerstin, och räddade honom. Detta hände i november år 2020. Kerstin hade inte alls tänkt att bli ägare till ett djur igen, Hela livet har hon haft hundar och katter, men nu skulle det inte bli något mer älskat husdjur. Men att se denna katt, ensam i skogen, gjorde henne ledsen och bedrövad. Ringde Kattkommando Syd, de fångade in katten. Frågade sedan om Kerstin kunde tänka sig att bli matte åt den? Hon sa ja!

Läs om Kattkommando Syd   HÄR

.

Numera finns det en kattlucka på Kerstins ytterdörr.

Inne i huset väntar den vackra katten.

Han har fått namnet Herr Rönnerdahl!

Varför undrar Ni säkert? Jo, Kerstin menar att när hennes efternamn är Frithiof, då var det ett måste att kattens namn blev Herr Rönnerdahl, efter Evert Taubes visa.

Till Kerstins blogg   HÄR

.

.

.

Katten var mycket mager, rädd och skygg katt till att börja med, men nu har tuffat till sig och har vuxit till en mycket stor katt.

Kattlådan gick han på direkt, eftersom, det hade familjen lärt honom när de hade honom som sommarkatt.

.

Visst är han vacker med sin svarta svans.

.

Men snälla Kerstin… jag vet att du är en stor djurvän, men någon måtta får det va!

Du får inte låta katten ta över ditt hem! Klösa sönder en fåtölj på detta sätt????

När jag hade katt fick han en trädstam från skogen att vässa sina klor på. Min katt var nöjd och jag var nöjd – så prova Kerstin!

.

Kerstin spelade för mig när jag besökte henne och Herr Rönnerdahl-

Den runda tavlan till vänster – har jag målat – Kerstin och min bekantskap började för åtta år sedan då hon besökte min konstutställning i Karlshamn. Hon köpte två tavlor av mig och sedan har hon fortsatt att köpa, tror att hon har sex tavlor i sitt hus som jag har målat.

.

Två tavlor jag målat. Den med hunden i soffan döpte jag till ”VAR ÄR DU MATTE” den titeln gick rakt till hjärtat på Kerstin.

 

 

.

 

 

Kommentering avstängd.