Så fel det blev – men det blev början till något nytt – som ger glädje varje dag

.

Jag klickar ju fram mina matvaror över nätet och får dem sedan hem till min ytterdörr. Bekvämt och bra när man bor på tredje våningen.

Två kaffepaket brukar ingå i min matleverans. Se ovan!

Men för en månad sedan blev det fel!

Jag råkade trycka fel!

Det blev två förpackningar

h e l a

kaffebönor istället.

Jag fick ärva två olika kaffekvarnar från mitt fosterhem. De har jag gjort av med under åren som gått. Vad gör jag nu? Tar fram en hammare för att krossa kaffebönorna???

Men så kom min födelsedag… fick då en elektrisk kaffekvarn som gåva. TACK

Trevlig liten sak, endast 20 cm hög. Passar till ensamhushåll.

Jag som är en ”finlirare” när det gäller nybryggt kaffe, jag har aldrig haft någon elektrisk kaffebryggare, utan har alltid handbryggt med Melitta. Även till många gäster har jag handbryggt i en TV-kanna.

Varför? Jo, jag gillar hett starkt nybryggt kaffe. Det får man när man handbrygger.

Hela köket doftar kaffe när jag maler UNDERBART lite pyssel blir det med kaffet innan det är klart. Men jag har tid så det är inga problem. Men dra igång kaffekvarnen klockan 5 på morgonen, det går inte för sådana apparater är väldigt högljudda av sig och jag vill inte att mina grannar skall vakna. Det blir då färdigmalet kaffe jag använder. Numera har jag i mitt skafferi  både färdigmalet bryggkaffe och hela kaffebönor.

Kaffet är verkligen extra gott på nymalda kaffebönor. Jag gjorde ett missta som blev så bra. Jag har fått ett nytt ”kaffeliv”!

 

.

Kommentering avstängd.