Nu ska hela rasket rivas…

.

Vi som bor i Karlshamn älskar vårt stora torg.

Men… alla tycker att torgpaviljongen är så ful. Nu äntligen har Karlshamns kommun bestämt sig vi skall få en ny byggnad på torget för 30 miljoner kronor.

.

Se kommunens hemsida hur torget kommer att se ut  HÄR

 

.

Bild på torgbyggnaden, som jag tog under gårdagen. Nu i augusti månad skall arbetet med att riva byggnaden påbörjas.

År 1967 byggdes den, men har under åren ändrat utseende till det sämre.

.

Samma byggnad åt väster, alltid en solig plats att ta en fika.

.

Så kommer uteplatsen bli.

Byggnaden kommer att jämnas med marken, men källaren kommer att behållas p g a det vackra mörkgröna kakel som väggarna är klädda med. Plus även den vackra ovanliga trappan ner till källaren, behålles också. Det kommer att bli café i hela byggnaden även i källaren.

.

Torg byggnaden är ritad av arkitekt Hanna Victorsson, Det var på 1967, då en vacker skapelse med mycket glas och stensättning på golvet.

.

Luftig vacker byggnad.

I den nordöstra delen av byggnaden hade taxi sina lokaler. Det var då man kunde få tag i en taxi dygnet runt. Taxipersonalen sov över i sin lokal. Var därför ingen skadegörelse eller någon annan åverkan på glasbyggnaden. Taxi flyttade efter ett antal år till till järnvägsstationen i Karlshamn.

.

.

År 1970 började jag att arbeta som polis i Karlshamn.

Så såg jag ut då – innan – jag hade skaffat långbyxor till polisuniformen. Det var så nytt med kvinnor inom polisen att de inte trodde att vi behövde ha långbyxor. Men det behövde vi!

Jag älskade ”glashuset” på torget från första stund. Jag som gillar natursten i alla former beundrade stensättningen inne i byggnaden.

.

 

Klipp från Karlshamns Allehanda år 1970.

Jag tror att min första fylla som jag omhändertog var just i torgpaviljongen.

Det var ovanligt med en kv polis (första i Blekinge) ja då blev det rubriker i de lokala tidningarna, hur litet ingripande man än gjorde.

 

.

 

Kommentering avstängd.