Min barndoms ”tantförnamn” är åter igen aktuella…

.

I den lilla byn Norje i Blekinge, som jag växte upp i hade äldre damer som var födda i slitet av 1800-talet förnamn som var väldigt svenska och som gått i generationer.

Det var förnamn som:

ANNA

HULDA

AMANDA

KLARA

SIGNE

ESTER

TILDA

SELMA

Tack och lov så har dessa gamla fina förnamn kommit tillba med stor kraft. Amerikanska förnamn har dykt upp då och då efter någon populär TV-serie. Men det har minskat som väl är.

Lyssnade idag på Sveriges Radios program KONFLIKT. I det programmet hade två av reportarna de gamla vackra förnamnen: TILDA och SELMA. Naturligtvis tänkte jag då på min barndoms Tilda Nilsson och på Selma Persson. Människor som gått bort, de finns så länge man tänker och talar om dem.

För övrigt har jag själv ett barnbarnsbarn som är döpt till Ester!

 

.

Kommentering avstängd.