Mår du bra IBH? Jag har aldrig glömt vad du beskyllde mig för, när jag var 8 år och du var 10 år.

.

Du IBH, som alltid, hoppade upp på skolans köks diskbänk och drack rinnande vatten direkt ur vattenkranen.

En skolrast slarvade du med avstängningen av vattenkranen. När det ringdes in igen var skolans köksgolv fyllt med vatten någon centimeter.

Då var du fräck,  att ropa till vår lärare att ”Marjatta gjort”. Den kv läraren trodde på dig att det var jag, som orsakat vattenskadan.

Jag som fick en skurtrasa slängd till mig och fick sedan ligga på knä på köksgolvet och torka upp vattnet.

Än idag är jag arg på dig!

Jag är även arg på mig själv att jag inte protesterade högt och ställde frågan till läraren ”vem har sagt mitt namn?”. Så tafatt var jag då på den tiden! Men det var en annan tid – hade jag vägrat att torka upp vattnet hade jag nog fått sänkt betyg i uppförande.

En vecka efter kom du IBH till mig, i enrum och talade om för mig att det var du som orsakat översvämningen.

Ditt samvete reagerade en vecka efter!

Inte ens då talade jag om ditt erkännande för vår lärare!

Men hela mitt fortsatta liv har jag tänkt på denna ”händelse”! Det var så förnedrande för mig att ligga där på knä, på golvet och torka upp vattnet som någon annan orsakat.

Du IBH har i dagarna fyllt 82 år och du bor i samma stad som jag. Har du någon gång tänkt tanken att kontakta mig och tala om ”händelsen” och be mig om förlåtelse?

Under de 10 år jag bott i Karlshamn har jag inte sett dig – du kanske är så gammal och ful att jag inte känner igen dig? Men skulle jag – mot förmodan – möta dig IBH, då kommer jag att konfrontera dig verbalt om ”händelsen”!

JAG HAR INTE GLÖMT!

.

Om du IBH inte känner till ordet beskylla  så LÄS HÄR

 

.

Kommentering avstängd.