Målarkurser har juluppehåll – då har man tid att laga mer mat

 

.

En av mina älskningsrätter blev lagad idag.

Men persilja – som

syns på bilden – hade jag glömt att köpa, men det blev gott ändå.

.

Ett blomkålshuvud.

.

Blomkålen kokad.

.

Njölken kokas upp…

.

Mjölken och äggen blandas ihop.

.

Den kokta blomkålen lägges i två savarinformar.

Läs om savarinefterrätter HÄR

Varför ha två savarinformar? Jo, jag har fått ärva dem från min fosterfamilj och jag följer deras tradition. Innehållet i den lilla formen hade man till ett litet antal gäster och den stora formen med innhåll till många gäster.

.

Den kokta blomkålen lägges i formarna.

.

Ägg och mjölkblandningen hälles över och sedan in i ugnen.

.

Gräddas i vattenbad i ugnen.

.

F Ä R D I G T

 

.

 

Skriv en kommentar