Lyx att få äta på så gamla fina tallrikar…

.

Från mitt fosterhem fick jag ärva Grön Anna tallrikar.

Till vänster djupa tallrikar endast fem sådana. Flata tallriken till höger ärvde jag 12 stycken, men två av dem gick sönder vid flytten till Karlshamn för nio år sedan.

.

Jag njuter varje dag, över att få äta min mat på dessa vackra gamla tallrikar.

Men har har inte tagit reda på hur gammalt mitt porslin är. Men idag har jag gjort det. Tittat på stämplarna på baksidan. Upptäckte då att årtalen är 1905, 1911 och 1927.

.

.

.

.

.

Jag har även fått ärva tre vackra gamla fat i Grön Anna.

Tre assietter har jag också.

Efter 100 års användning finns bara dessa få delar kvar.

I mitt fosterhem var det alltid gäster som bjöds på middagar.

Släkt som kom från östra Blekinge – många personer – och även släkt från Vekerum.

Släkten som bodde i själva byn Norje var alltid i mitt fosterhem och åt frukost och middag i många år p g a sjukdom orkade de inte att laga maten själv, men min fosterfamilj var så gästvänliga så de ordnade detta trots att de inte fick mycket tack.

Under hela min barndomstid fick jag vara med om att släkten åt tillsammans med oss vardag som söndag, från morgon till kväll. Nu när jag skriver detta blir jag arg… hur de utnyttjade min fosterfamilj.

.

Läs om porslinet på Wikipedia   KLICKA HÄR

 

.

Kommentering avstängd.