Livet förändras när man blir gammal…

.

Jag har tidigare skrivit på min blogg att jag bakar inte matbröd längre. Tyckte att den gamla järngrytan kändes för tung att hantera och att jag brände mig så ofta när locket på grytan skulle av i den varma ugnen för att få en läcker skorpa. Sedan fann jag nya brödsorter i matbutiken, allt detta sammantaget gjorde att jag slutade med matbrödbak.

Nu är det dags att sluta med min omfattande målning.

Istället för tre kurser i veckan ute på stan, blir det bara en dag i veckan. Inga fler separatutställningar, ev bara någon samlingsutställning då och då. Aldrig mer stora tavlor då jag har gett bort mina två stora staffli till Röda Korsets loppis.

Just nu har jag sågat av benen på mitt målarbord.

Nu har jag bestämt mig att dra ner på mitt måleri p g a alla sjukdomar jag fått på ålderns höst.

Det är bara att acceptera att allt går utför nu och väldigt snabbt.

Mitt målarbord har även varit mitt sybord.

Min gamla symaskin, köpte jag för över 60 år sedan. Vi två har alltid kommit bra överens! Jag har sytt kläder till mig själv och till mina barn Sytt gardiner, örngott, vadderade sängöverkast, leksaksdjur m m. De sista 10 åren har jag bara lappat och lagat gammalt plus en och annan nyinköpt långbyxa som jag har fått korta av längden.

Nu är det slut med min vänskap med min trogna symaskin.

Har inget bord att ställa symaskinen på. Dessutom orkar jag inte lyfta upp symaskinen på bordet p g a att det är en tung gjutjärnsmaskin.

Det är bara att acceptera!

Sågat av ett ben på mitt målarbord.

Två bordsben avsågade.

Nu alla bordsben avsågade…

en epok går i graven, det är bara att acceptera!

 

.

Kommentering avstängd.