Kroppskameror räddade poliser från tjänstefel – anmält av en omdömeslös politiker i Karlskrona.

.

Blekinge-tidningarna har i flera reportage skrivit om två poliser i Karlskrona som blivit polisanmälda för tjänstefel, när de gjorde ett ingripande vid en privat Pride-fest i centrala Karlskrona.
Poliserna utreddes och åklagare kunde skriva av ärendet. Poliserna hade inte gjort sig skyldiga till något tjänstefel. Det kunde åklagaren konstatera då han tittat på filmerna från polisernas kroppskameror.
Under mina 17 år i radiobil med många ingripande, var jag själv ute för en okynnesanmälan mot mig. Vi omhändertog en berusad man – dagtid – och transporterade in honom till arresten. En kort stud senare blev vi inkallade och vi fick veta, att mannen förts iväg med ambulans till Lunds lasarett. Han hade gjort an anmälan mot mig – jag satt med honom i polisbilens baksäte under färden till arresten – han menade att jag skadat hans ena ben. Enligt anmälan kunde man se att benet ”hängde” att något hänt. Några timmar senare fick vi veta att mannens bluff var avslöjad. En läkare på lasarettet hade haft att göra med denne man på ett annat sjukhus i mellersta Sverige. Mannen for Sverige runt och bluffade om sitt ben. Han själv gjorde att benet ”hoppade ur” men det gick lika lätt att sätta det rätt igen. Tack vare denne läkare blev det inge stor utredning om att jag hade gjort mig skyldig till tjänstefel eller inte. Men hade jag haft
kroppskamera – fanns inte då – hade det varit enkelt att visa att fel inte hade begåtts.

………….

Blekingetidningarna har inte namngett mannen som anmält poliserna. ;en nu förekommer mannens namn i pressen och det är en M-politiker som ställde till bråk i Skurup när han tjänstgjorde där sim rektor. Han fick lämna och nu är han själv åtalad, hur han betedde sig mot poliserna på denna privata fest.Han verkar sakna omdöme! Under årens lopp har det varit mycket mer som hänt runt denne man.

……….

Här är det röda huset där Pride-festen utspelades.
Det är mitt privata foto från år 2006. Jag gästade några gånger detta hus då ett finskt krigsbarn med familj bodde i huset. Politikern köpte huset och det var grannarna  som begärde polis till platsen p g a denna högljudda fest som urartade till två olika polisanmälningar.

.

Läs mer om händelsen – förhör och annat i Samnytt  klicka här

 

.

Kommentering avstängd.