Köpt ett bitsockerpaket…

.

Nu för tiden använder inte mina gäster bitsocker i kaffet. Det var annorlunda i min barndom. I mitt fosterhem bjöds det ofta på sju sorters kakor. Trots dessa söta bakverk – lade man en eller två sockerbitar i en kopp kaffe. Fullt naturligt!

Likaså fick rökande gäster en egen askkopp vid sin tallrik när man bjöd på middag.

Nu har tiderna förändrats jag har inte längre några rökande gäster och själv har jag inte rökt någonsin. Sockerbitar i kaffet har jag inget minne av att jag tyckt om det är svart kaffe som gäller.’

I Karlshamn har jag bott i över 10 år – har då fått nya vänner. En av vännerna använder bitsocker till kaffet jag bjuder på.

Mitt gamla bitsockerpaket fick jag  leta fram. Tror jag köpte det för över 20 år sedan. Nu är det bara ett tiotal bitar kvar. Det blev ett köp – ett modernt litet bitsockerpaket. Ni ser det gamla till höger på bilden.’De nya sockerbitarna ligger till höger på det röda fatet. Det verkar vara samma storlek på bitarna såväl gamla som nya.

På bilden finns också en sockertång som jag fått ärva från mitt fosterhem. Sockertång???? Undrar Ni! Jo i min barndom tog man inte sockerbiten från sockerskålen med fingrarna. Man använde en lite sockertång.

 

.

Kommentering avstängd.