Idag har jag varit med om en livesänd begravningsakt från Ysane kyrka i Blekinge

.

Ysane kyrka, bild Vikipedia

Min barndomskyrka, där har jag konfirmerats och mina älskade fostertanter har begravts där på kyrkogården. Själv har jag bestämt, att även min begravningsakt skall hållas i Ysane kyrka.

.

Idag hölls en livesänd begravningsakt, för Max, 47 år, en bygdens son.

Max morföräldrar var mina fostertanter bekanta med och jag var bekant med Max mamma.

Så ledsamt att, pandemin ställer till det med att man bara får lov att vara 20 personer på en begravning. Hade det varit som vanligt hade kyrkan varit fullsatt av begravningsgäster.Nu fick begravningsakten hållas live – tror att det var första gången något sådant sändes från just Ysane kyrka. Viktigt var det att Max bror kunde få ta del av akten, då han just nu befinner sig i Australien.

.

.

Det var en mycket fin stämningsfull akt, där kamerorna höll sig diskret borta från de sörjandes ansikten. Jag måste erkänna, att mina tårar trillade vid ett par tillfällen. Max var så omtyckt av så många, inte bara av egna familjen.

.

På Lavendlas hemsida – där finns Max Minnessida.

Så mycket kärlek som finns på den sidan, skrivna av alla, som någon gång kommit i kontakt med honom.

Till Lavendla  klicka här

 

.

Kommentering avstängd.