Hemlagade köttbullar till lunch idag

.

En frys och ett välfyllt skafferi är till bra hjälp i dessa pandemi-tider.

Detta att få maten hemkörd var verkligen ”en höjdare”.

Under detta pandemi-året har jag själv troget handlat min mat ute på stan. En gång under detta konstiga år, undrade en av Willys personal om jag inte hade någon som kund handla åt mig?

Jag förstod nog inte faran, detta med att jag som ”äldre äldre” inte skulle vara ute på stan. Kanske har min blodgrupp (noll) räddat mig från att bli smittad.

Forskare har kommit fram till att noll skyddar bättre än andra blodgrupper. Familjer som blivit sjuka alla utom en, just den personen som inte blev sjuk, trots att de hade vistas i samma hushåll, hade just blodgrupp noll.

.

Nu på morgonen har jag lagat till köttbullar och stekt lök. Bara till att värma till lunch och fixa till tillbehören. Köttbullar som blir över hamnar i min frys.

Vanlig fläskfärs, som jag plockat fram från frysen.

.

Skopmjöl, mjölk och ett ägg.

.

En riven lök, salt o peppar.

.

Klicka ut färsen med en sked, inget finlir här med rullade köttbullar.

.

.

Löken

 

.

Kommentering avstängd.