Coronadöstädar bland mina foton…

Jag jobbar på med min ”döstädning light”.

Men vissa foton kan man bara inte slänga. De ger mig sådana fina minnen så det är en fröjd att plocka fram dem och njuta över en lycklig tid.

Året är 1970, jag arbetade som polis i Karlshamn. Bostaden låg nära jobbet och mina barn hade nära till skolan. De sneddade över polishusets gård – genvägen – till skolan. Alla gjorde så, att promenera bara några meter från polishuset. Nu är det annorlunda, ett högt staket omgärdar polishusets gård. Ingen kan längre ta denna genväg.

.

.

Polisen i Karlshamn hade skjutövning på Stibyberget i Hällevik på Listerlandet i Blekinge.

Vi poliser på ordningen som inte var i tjänst. just den dagen (vi jobbade i skift) vi fick vara med och då även ta med våra barn, denna varma fina sommardag.

Ett av mina barn tog denna bild. Jag klädd i rött – en färg – som jag älskar.

.

Efter skjutningen fick mina barn gå fram och sätta klisterlappar på de ställen jag lyckats träffa. Lägg märke till bomullstussen i örat – skulle skydda mot de skarpa smällarna, även vi poliser hade sådant dåligt skydd. Numera är skyddet mycket bättre.

Jag blir så varm om hjärtat när jag ser denna bild på mina underbara barn. Jag är ju lyckligt lottad som som fött två friska barn och sedan har jag fått fyra friska barnbarn och två friska barnbarnsbarn. Medan livet pågick som bäst – mitt uppe i livet – då hade man inte tid att fundera på denna lycka. Men nu när jag närmar mig 80 år ja, då kommer tankarna på hur mycket jag har att vara tacksam över.

.

Mina två barn är som ”natt och dag” så olika. Den ena mörkhårig med bruna ögon och är kvällsmänniska. Den andra är ljushårig med blå ögon och är morgonmänniska. Som väl var kunde jag alltid erbjuda dem varsitt sovrum så de kunde behålla sina vanor.

.

.

År 1970

.

.

På den tiden fanns det något som hette ”Skolpolis”.

Det var frivilliga skolelever som utbildades till skolpolis av den riktiga polisen. Min äldsta dotter anmälde sig och här ses hon på Erik Dahlbergsvägen vid övergångsstället intill Ronnebygatan.

På den tiden respekterades skolpolisernas ”stopp” idag hade ingen brytt sig. Kommer inte ihåg vilket år de togs bort.

Lägg märke till de röda utsvängda långbyxan, väldigt modernt med utsvängda långbyxor på den tiden. Mina barn fick mycket röda kläder av mig så när de var små, när de blev lite mer vuxna så bestämde de att aldrig mer bära kläder i färgen rött.

.

.

Till sist

min älsklingsbild:

Det finns så mycken kärlek bakom deras vinkning till mamma som tog fotot.

År 1970, mina barn åker karusell på torget i Karlshamn. Under Östersjöfestivalen kunde barn roa sig med en sådan karusell.

I år är blir det inge Östersjöfestival p g a corona.

 

.

Kommentering avstängd.