Börjat veckan med att baka kanelbullar

Gjort degen under gårdagskvällen. In i kylskåpet och fått stå där i 12 timmar.

.

Visst är mina gamla recept bra – men hittar man något nytt över nätet – ja, då nappar jag på det.

.

Jag hittade Kalljästa kanelbullar

https://www.svt.se/recept/kanelbullar-3

.

Efter 12 timmar var det färdigt att baka ut bullar.

.

Kavlat ut degen.

.

Blandat ihp fyllningen: kanel, smör och strösocker.

.

Fyllningen på den utkavlade degen.

.

Rullat ihop degen med fyllningen.

Delat i 10 bitar. Jag valde att göra kanelbullar av halva receptet. Nästa gång, jag bakar dessa goda kanelbullar kommer jag att skära till 12 bullar. De blev för stora med bara 10 stycken.

Nytt recept, ja, då provar man sig fram.

.

.

Färdiggräddade!

.

Jag är hialös… direkt smaka på en nygräddad kanelbulle.

Varm bulle och kall mjölk till den. MUMS!

Kommer att kasta mina gamla bullrecept, för detta nya var så lätt att göra och smakade sååååå gott.

 

,

Kommentering avstängd.