Yngves soppa smakar bra idag denna kalla mörka dag

Alla som läser Blt regelbundet har säkert någon gång läst Yngves spalt.

Jag tycker det är intressant det han skriver om stort och smått i världen.

Han och jag är födda nästan samma år, så vi har samma värderingar i livet.

En och annan gång lägger han in ett matrecept i sin krönika. Detta inlägg är från år 2010.

Soppan som han skriver om, har jag lagat sedan dess.

TACK YNGVE jag gillar soppan lika mycket som du gör.

.

.

Purjolök, potatis, lök och rimmat fläsk.

.

Det rimmade fläsket steks i lite smör. Fläsket får inte ta färg.

Krydda med svartpeppar.

.

.

I med purjolöken och de gula lökarna.

Krydda med muskot.

.

.

Till sist lägges tre råskalade potatisar i grytan.

.

Soppan är klar.

Nu steker jag i olja brödtärningar att ha till soppan, vid serveringen.

.

Smakade bra! Ett glas rött till!

.

Resten av soppan lades i tre burkar till att frysas. Gott att ta till när jag jobbat flera förmiddagar i veckan. Det är målarkurser och visning av polismuseum.

 

.

 

 

Kommentarer

  1. Stoppa i en hackad vitlöksklyfta. Det är prikken över i:et i all mat.

Kommentering avstängd.