Som gamling inser jag: att jag kan inte/skall inte hålla på med saker som jag blivit för gammal för att utöva…

.

År 2011 . när jag flyttade till Karlshamn – gjotde jag av med min bil. Jag fick busshållplats runt hörnet och tillgång till tå var det gångavstånd.

Det var lätt att göra av med bilen då jag kört mycket bil i mitt arbete som ordningspolis i 17 år. ”Suttit” i radiobil i så många år då blir man nöjd med bilkörning.

Nu i dagarna har jag bestämt mig för att sluta med att sy, att laga storkok av mat plus annat. Det är ålder och sjukdomar som gör att jag slutar direkt med vissa saker.

Min älskade gamla symaskin = 60 år gammal. Otroligt slitstark maskin.

Har under massor av år sytt kläder till mig själv och mina barn. Sedan sytt gardiner, sängöverkast mm. De senaste 20 åren har det mest blivit lagning av kläder, bytt ut trasiga dragkedjor och lagt upp nya kläder som varit för lång nvid nyinköpet.

Jag har verkligen varit vän med min symaskin. MEN NU ÄR DET SLUT

Farväl min trokänare…

Min underbara gamla Kockumsfryta = 60 år gammal.

Grytan är lika fin som för 60 år sedan. Ingen emalj sönderslagen eller kantstött. Lika bra stekyta då jag har varit noga med att aldrig diska med diskmedel utan bara med skållhett vatten.

Så mycket långkok jag gjort i grytan MEN NU ÄR DET SLUT jag orkar int lyfta ut grytan från skåpet och sedan hantera grytan med mycket mat i = JA DÅ GÖR MAN AV MED DEN

.

Diabildsapparaten plus alla DIA-bilder man tog på 1970-talet.

Nu kan jag inte se att hantera apparaten DÅ SKALL DEN BORT

…….

Jag har även gjort av med fina dansskor med höga klackar KOMMER ALDRIG MER ATT DANSA så bara bort. Man måste acceptera att livet förändras. Jag lägger av med detta jag räknat upp, men jag tror/hoppas att nya roliga intressanta saker dyker upp på min väg i livets slutskede.

 

.

 

Skriv en kommentar