Min symaskin har jag alltid trivts tillsammans med…

.

Min symaskin från 1960-talet i sin väska.

.

Jag har sytt mycket under alla år. Särskilt när barnen var små men sedan tröttnade de på ”hemmasytt” de valde heller ”köpeplagg”. Men jag fortsatte att sy kläder till mig själv.

.

De senaste 20 åren har jag bara haft symaskinen framme när jag behövt ”lappa o laga”. Den är så tung (gjutjärn) och klumpig så jag drar mig för att ta fram den.

Det är en otrolig slitstark symaskin. Ser ibland på nätet att de är till salu för 400 kronor. Jag kommer inte ihåg vad jag gav för den när jag köpte den helt ny.

.

Idag har jag lyft upp symaskinen på mitt målarbord. Jag måste nämligen laga ett påslakan, som jag råkade fördärva för att år sedan… jo, du läste rätt för att år sedan. Jag drar mig för att ta fram min älskade symaskin. Jag har latat till mig.

.

Mitt påslakan hängde jag på räcket till loftgången för att år sedan. När jag skulle plocka bort det, råkade jag rycka helt hastigt så påslakandet fastnade och då gick det sönder vid ena kanten. Idag har jag äntligen blivit färdig att laga det.

 

.

Skriv en kommentar