Krigsbarnens dag 20 nov

.

Idag den 20 nov är det

K R I G S B A R N E N S

D A G

.

Blev glad… när jag läste dagens Blekinge Läns Tidning

att Eeva Nilsson i Ysane (grannbyn med Norje, där jag hamnade som finskt krogsbarn) var med

i ett reportage som ett krigsbarns son har skrivit.

Journalisten Peter Nyberg vars mamma också var ett s k finskt krigsbarn.

Eeva och jag har känt varandra sedan i slutet av 1950-talet.

.

Denna världens största barnförflyttning får inte upprepas.

Stor tragedi att små barn skickas iväg – som ett kolli – med en lapp om halsen.

.

.

.

Eeva Nilsson boende i Ysane

.

.

.

.

Kommentarer

  1. Tack för detta Marjatta. Jag har just sett finska nyheterna om detta. Varje gång jag läser din sida och tänker på er krigsbarn slår det mig vilken oerhört stor skillnad det är för ett land att ta emot barn från grannlandet och att ta emot från en klankultur i Asien. Det är som om ingen ens reflekterat över skillnaden och vilka konsekvenser den nuvarande politiken kan få för vårt land.

Kommentering avstängd.