Just nu bakat en kanelkaka – skall strax avsmaka den – efter detta inlägg

Tidningen Lands recept från 1991.

Margaretakaka heter kakan, jag kallar den för kanelkaka.

.

Ägg och strösocker vispas pösigt.

.

Vetemjölsblandning, smält smör och en dl vatten.

.

Klart att sättas in i ugnen.

.

Ser bra ut i ugnen… provar med en provnål.

.

Ute ur ugnen, får stå några minuter och svalna innan den kan stjälpas upp på fat.

.

Perfekt… lossnade från formen, utan problem.

Ska bli gott till eftermiddagskaffet. Har inte bakat den på något år då blir det godare när man inte ätit den på ett tag.

Formen har jag fått ärva, det är en savarängform.

När min fosterfamilj hade många gäster vid middagsbordet, ofta blev det en savaräng med myckte frukt och grädde i mitten av savarängen, till efterrätt.

 

.

.

Kommentarer

  1. Tidningen Land var en trevlig tidning kommer jag ihåg. Blev kakan bra?

Skriv en kommentar