Hemtjänstpersonals hanterande av sina mobiler i när de arbetar hos sina brukare…

.

Jag bävar över att en gång i framtiden hamna i den situationen att jag måste ha hjälp av Hemtjänsten.

.

Jag läser/följer Dagnys blogg

denna dam är 108 år gammal och bloggar fortfarande.

Läs hennes blogg:  KLICKA HÄR

.

Jag blir ledsen och arg, när jag idag läser hennes senaste inlägg.

Det handlar om Hemtjänstpersonalen som kommer hem till henne. tre korta besök per dag. Under denna korta tid de är i hennes lägenhet, pratar de inte med henne, de pratar i sina mobiler.

Så oförskämt att nonchalera sin klient på detta sätt.

.

.

Dagny skriver:

De är strängt sysselsatta och hinner med nöd och näppe att växla några ord med sin klient. En del av dem engaagerar sig i stort sett bara för sina mobiltelefon och samtal med kolleger och vänner., De kan göra två saker i taget och är rätt effektiva i alla fall.. Det klarar jag inte längre , 28/8 . 2020

.

En del hemtjänstflickor sysslar mycket med sina mobiler och det måste vara ett livsavgörande tillstånd att vara uppkopplad. I m in telefon ringer det ytterst sällan men jag ser den som en statussymbol och har den för att inte avvika från mängden, En ann äe aå god som en ann ,man Vi skall passa på att glädja oss åt den ljuvliga sommaren för snarn og lägger sig isarna på sjön- 12/8 2020

.

Vissa dagar får man sällskaå vid promenaden och det är trevligt om inte ledsagaren tar fär långa steg försstås. De sysslar för övrigt mycket med sina mobiler pch hinner inte samtala så mycket med mig som jag skulle önska– Det gäller ”att räkna de lyckliga stunderna blott och glömma de fdökiga, Man skall passa på att njuta av sommaren för är alldeles för kort. Men den förlöngs av ljusa sommarnätter. 10/8 2020

Vad tycker Ni?

 

.

Kommentering avstängd.