Gunilla i Danmark gillade min soffa…

.

Denna bild ”la” jag ut på min hemsida för några dar sedan.

Gunilla i Danmark tyckte mycket om soffan. Roligt att läsa!

Jag köpte soffan i Bromölla Möbelbutik år 2002.

Jag måste erkänna att jag köpte soffan för att den hade så vacker baksida. Jag gillar när soffor står fritt i rummet och inte är placerade mot väggar.

.

Närbild på soffan!

Ni ser att jag har monterat hjul på den – när man lever ensam, som jag, då är det praktiskt med hjul.

Jag är nämligen en sådan person som möblerar om jämt, jag tycker då att mitt hem blir som nytt igen med mina gamla saker.

.

Här ser Ni soffan framifrån!

Hoppas att du Gunilla tycker soffan är lika snygg framifrån. Bilden tog jag i Norje år 2008, redan då fanns hjulen på plats.

Katten Albin, var en katt som bara kom till mig. Han ligger på en handduk i soffan.

Det var en katt so var vacker och underbar till lynnet. Men det gick inte att få honom att gå på ”pottan” inomhus i ett ”kattsandsfat”.

Jag hade gärna tagit honom till en veterinär och låtit kastrera honom. Nej, omöjligt – han var en vildkatt och fick så förbli. Men korta stunder njöt han av att kunna stanna inomhus hos mig. 

.

Dessa två kattbilder från Norje visar katten Albin när han absolut vill ut och kissa.

Mitt sandfat dög inte, han skulle ut även om det var kallt och snö. Han kissade inte på min tomt/trädgård utan grannes åker var bättre. Efter ute toabesöket ville han in i värmen igen.

.

.

Bilden visar min gamla soffa inköpt år 1970.

Denna soffa hade jag i över 30 år. Om jag gillar och trivs med saker, möbler eller kläder då kan jag behålla dem hur länge som helst.

Med ett enkelt handgrepp med ryggstödet på soffan förvandlades den till en tvåmans säng. Lyfte man på madrassen var var en trägrind, lyfte man på den så kunde man förvara sängkläder där.

.

Även om jag kasserade min gamla bäddsoffa så som konstnär,  kunde jag inte låta bli att spara på trägrinden som tillhörde soffan från 1970.

20 år senare förvandlade jag trägrinden till detta konstverk som numera finns på min loftgång.

Målade trägrinden i grön färg och placerade sedan en tavla ovanpå.

 

.

 

.

Kommentarer

  1. Jo den är också jättefin framifrån. Bra med hjul under. Jag har också varit en som målade väggar och flyttade runt på möbler. Min man visste aldrig hur det såg ut där hemma när han kom hem från jobbet.

  2. Gillar också din soffa ! Det syns vilken klass det är på den. Du har god smak. Kram till dej från Ulla

Kommentering avstängd.