GOD JUL önskar jag Er alla som tar del av min hemsida!

Dessa två tomtar är mina julfavoriter.

Jag plockar fram dem med glädje varje år.

Har fått ärva dem och de är från 1800-talet. Tillverkade i biskviporslin.

De är endast några centimeter höga. Tomtarna fyllde samma funktion förr som mandeln i risgrynsgröten nu i våra dagar.

.

.

.

Läs om BISKVIPORSLIN  HÄR

.

.

.

Jag önskar också GOD JUL med en nymålad tavla!

Lovar att bättra mig nästa år och lägga ut fler nymålade alster.

.

Min gamla julguldstjärna gillar jag också.

Praktisk, man kan vika ihop den så den tar ingen plats i jullådan.

Köpte den i mitten av 1960-talet och då från tidningen FEMINA.

 

.

.

 

Kommentarer

  1. Thomas Nydahl

    Tack detsamma Marjatta! Gillar din nya målning.

  2. Tänk vad kul. Har just köpt likadana tomtar (kopier naturligtvis) i ” den gamla by” i Aarhus.de två som du har Marjatta plus en som står på huvudet och en som ligger på ryggen.Köpte också två pyttesmå dalahästar, en röd och en vit. Jag har ställt upp dem på en bricka med ljus och grankottar och jag är vild med det. Måste titta på de små figurerflera gånger om dagen. Blir mina julfavoriter varje jul.

Kommentering avstängd.