En karelare är död

Skådespelaren Lasse Pöysti är död. Han blev 92 år.

Kände mig tvungen att leta rätt på Lasses bok i min bokhylla. Mycket text och bilder från hans barndom .

Boken berör mig då vi båda kommer från det Karelen som numera finns i Ryssland.

Vi båda bodde norr om den väldiga sjön Ladoga.

Jag studerar noga kläderna som människor bar och deras utseende. Husen är intreessanta att se. Där skulle jag bott… nu dör vi karelare som  kriget skingrade, ci dör i olika länder över hela jorden. Snart kan ingen berätta. En moster till mig dog i Canada.

.

Läs om Lasse Pöysti  HÄR

.

.

.

.

.

Ångbåten Orava som jag vet att min far och farfar åkte med, när de tog extrajobb i Pitkäranta.

Men med denna båt färdades min familj många gånger till klostret i Valamo  som finns på en ö i Ladoga.

 

.

 

Kommentering avstängd.