Att döstäda igen = minidöstäda

Den 12 juni 2017 skrev jag i ett blogginlägg på min hemsida om att jag har börjat att döstäda.

Läs inlägget här:   https://ateljetitoff.se/att-dostada/

.

Då döstädade jag i stora drag, nu och lite då o då döstädar jag igen. Tvunget så man inte samlar på sig för mycket som man inte behöver.

.

Nu i februari 2019 fick jag denna E-post…

Hej!

Mitt namn är Adriano Mérola Marotta. Jag arbetar åt brittiska utrikesprogrammet ITV On Assignment. Vi har för närvarande ett reportage om svensk döstädning, och kommer att befinna oss i Stockholm/Göteborg mellan 7 och 9 februari.

Såg ditt inlägg från 2017 om döstädning, och undrade om det är något du fortfarande sysslar med? Vi vill jättegärna komma i kontakt med de som ägnar sig åt döstädning i samband med detta reportaget.

.

Jag har tackat nej… ett par av mina väninnor känner till TV-kanalen och tittar gärna på deras program. De tycker att jag skall ställa upp.

Se deras hemsida här:    https://www.itv.com/

.

Nu i dagarna har jag gjort av med saker igen. Detta på grund av renoveringen av huset. Vi var tvungna att tömma balkonger och loftgångar och släpa in i lägenheterna.

Då var det dags att göra av med saker att ta varje sak för sig och fundera om jag skall ha den kvar eller inte. Jag gjorde så och det var 9 prydnadssaker som jag kastade.

Glömde att ta foto.

.

När jag ändå var i farten med att göra av med saker så städade jag ur några skåp och fick ihop dessa saker Ni ser i bild.

S K Ö N T

Två udda glas, en sax, jag har fyra andra saxar så det var lätt att ta bort en, en målad natursten bakformsom jag fått ärva, glasögon jag inte kan använda och två SABRA-likörflaskor från en resa till Israel på 1970-talet. Köpte likören i Betlehem

När jag hade hus så använde jag de tomma flaskorna till hemlagad saft. Har inte använt flaskorna på dessa sju år jag bott i lägenhet, så det var lätt att kasta bort.

.

Det poppar upp så många minnen när man tar tag i saker o ting man har haft i gömmorna i många år.

.

Var tvungen att leta i fotoalbumen från resan på 1970-taet till Israel.

Översta fotot taget i Betlehem, där jag köpte SABRA-likören.

Det andra fotot poserar jag med en israelsk polisman till häst.

.

Naturligtvis bad i DÖDA HAVET, man flyter som en kork, kan ligga still o läsa en tidning.

.

Nytagen bild idag på morgonen.

Titta noga på Israelbilderna…

då kommer Ni nog att lägga märke till den gula sjaletten som jag har på mig på varje bild för att skydda huvudet från solen.

Jag sydde sjaletten i början av 1970.talet och har den kvar fortfarande. Vissa saker kan man inte göra av med.

Jag använder sjaletten dagligen

(otroligt att den håller efter så många år)

jag har alltid den på mig när jag lagar mat eller bakar, vill inte att hår skall hamna i maten.

.

Kommentarer

  1. Thomas Nydahl

    Tack för de fina Israelbilderna, det finns mycket liv och glädje i dem!

  2. Jag tycker att ” döstäda ” är ett hemskt fult namn. Jag röjer också ut i ”krokana” då och då när lusten faller över mig men jag vill aldrig kalla det döstäda. Tänker inte på att det är för andras skull att jag tunnar ut bland gamla ting och saker, men för min egen skull. Känns så skönt när man har tunnat ut på sådant man inte har behov av mera.

Kommentering avstängd.